Voorbereidingen The Ride (deel 1)

 

In het verslag van de Drenthe 200 kon u al lezen dat Marcel, Albert en Ronald zich hebben ingeschreven voor een heroïsche tocht in de maand juni. The Ride. Afgelopen maand heeft ook Michiel besloten deze tocht te gaan rijden.

The Ride is een tocht met wedstrijdkarakter. In 8 etappes wordt er een route afgelegd, startende bij de Stelvio in Italie en eindigend op de Cauberg in Nederland. In die 8 dagen wordt er in totaal 1.300 kilometer afgelegd en moeten er 17.000 hoogtemeters overwonnen worden. Bij iedere etappe worden er tijden bijgehouden en is er een dagklassement en algemeen klassement.

Zo’n groot aantal kilometers en vooral hoogtemeters houden in dat er serieus getraind moet worden. In januari is iedereen dan ook al begonnen met het maken van vele kilometers. Ook was er een aantal weken geleden een bijeenkomst van The Ride. Hier werd veel informatie gegeven over o.a. voeding, trainingsschema’s en alle zaken rondom de etappes. De bijeenkomst maakte nogmaals duidelijk dat de voorbereiding essentieel is.

De aankomende maanden zullen er (nog) meer kilometers gemaakt worden, er zullen trainingsdagen volgen waar hoogtemeters opgezocht worden en natuurlijk zit het weekend Winterberg opgesloten in de voorbereiding. Ronald en Marcel hebben zelf een week Mallorca geboekt, in april, om zich ideaal voor te bereiden.

Nog minder dan 4 maanden en dan staan we aan de start!

De volgende keer zullen we uitgebreider ingaan op de trainingen en andere voorbereidingen.

Voor meer informatie over de tocht: https://www.the-ride.cc/bikegearcc-the-ride